23.04.2021: Jaak Le Roy, Transculturele groepsinterventies – Werken met jongeren en gemeenschappen in crisis te Kinshasa

23.04.2021: Jaak Le Roy, Transculturele groepsinterventies – Werken met jongeren en gemeenschappen in crisis te Kinshasa

This post is also available in: Français (Frans)

In de Democratische Republiek Congo worden personen, gezinnen en gemeenschappen geconfronteerd met sociale en culturele veranderingen, geweld en uitsluiting. Deze lezing gaat over de pogingen om met families en de lokale gemeenschap in de volkswijken van Kinshasa generieke antwoorden te ontwikkelen op de interne spanningen en conflicten in de huidige samenleving aldaar.

Dit werk is gericht op het versterken van de veerkracht en het doorbreken van beperkende sociale defensiemechanismen zoals het verstoten van kinderen.

U zult vernemen hoe ik samen met Dr. Nsitu, door het opzetten en uitwerken van een meerjarig actie-onderzoek, stap voor stap in een van de volkswijken, een transculturele groepsinterventie heb vormgegeven. De helende transformaties zowel op het persoonlijke als collectieve vlak die daaruit voortkwamen en voor ons zichtbaar waren, worden toegelicht aan de hand van een casus.

Jaak Le Roy

Vrijdagavondlezing

23.04.2021 – 20:30 – per streaming

Niet-leden 15 € I Studenten, werkzoekenden 5 €

Inschrijvingen: vendredi.vrijdag@gmail.com