2015-2016 / De ander

Seminar georganiseerd door: Trees Traversier

In de komende maanden zal de School zich buigen over een aantal institutionele vragen, waaronder de kwestie van de tweetaligheid en de organisatie rond de twee gemeenschappen.

Het lijkt mij ook aangewezen om in functie hiervan meteen een seminarie op te richten rond het thema ‘de ander’,  om dan vanuit dit thema de dagen in juni 2016 ook voor te bereiden.

De ander, het vreemde, de Vlaming of de Waal, de gek, de vluchteling, de abnormale, de delikwent… Diegene die ons aanklopt. Er zijn zoveel labels mogelijk om deze verschillen te benoemen, er zijn zoveel rationalisaties mogelijk ook vanuit onze tegenoverdracht.

Ik heb aan Trees Traversier gevraagd om een seminarie te leiden, en samen hebben we een aantal mensen gecontacteerd, rekening houdend met een heterogene samenstelling van de groep.

Nemen deel: Andrea Carla de Almeida Pinto, Laurence Jacques, Dominique Klopfert, Karel Lambers, Francis Martens, Jo Smet, Sylvie Vandewalle.

Het is inderdaad een immens thema. Maar ik vertrouw erop dat de groep het thema wel zal afbakenen en dat er de nodige uitwisseling zal zijn met de rest van de School, dit natuurlijk op de dagen van het weekend (4-5 juni 2016) maar ook door teksten door te geven gedurende het jaar.

Het seminarie gaat door elke eerste donderdag van de maand in 1000 brussel (om 19.30), dit op volgend adres (voor september) : Cggz Rivage Den Zaet, Handelskaai 7, 1000 Bxl. Daarna in de Verenigingstraat 15, 1000 Bxl.

VM

Ce message est également disponible en : Frans

%d bloggers liken dit: