2016-2017 / Het Reële

Jan Van Camp, René Devisch & Ludi Van Bouwel

Dit seminarie wordt sinds meer dan vijftien jaar gevoed door de confrontatie tussen psychoanalyse en culturele antropologie. Uiteraard betreft deze confrontatie niet het ‘narcisme van de kleine verschillen’ binnen onze School, maar wordt een poging ondernomen om in relatie te treden met de meer radicale ‘alteriteit’ die uitgaat van ‘onbegrijpelijke’ culturen, de psychose en de artistieke Gestaltung van het onvoorstelbare en het onzegbare. De reflectie hierover wordt gestimuleerd door het uitnodigen van veldonderzoekers en kunstenaars. Het komende werkjaar zal volop aandacht worden besteed aan de hekserij en aan de articulatie van een ‘universele’ psychoanalytische antropologie met de idiosyncratische wijze waarop diverse culturen vorm geven aan de menselijke existentie.

Data: elke tweede woensdag van de maand.

Wanneer: We starten opnieuw op woensdag 14 september.

Plaats: ten huize van René Devisch, Mercatorpad 2/501, te Leuven

%d bloggers liken dit: