2016-2017 / Kliniek in de handicap

Johan De Groef & Tomas Geyskens

We gaan uit van de kliniek van mensen met een verstandelijke handicap.Hun zogenaamde gedragsproblemen – met symptomen als automutilatie, agressie, gedesorganiseerd dolen en weglopen…..- zijn duidelijk oppervlakteverschijnselen, ‘psychische lotgevallen sans papiers’, die slechts kunnen begrepen worden als articulaties van archaïsche processen die zich manifesteren op lijfelijk contactueel niveau.

Om deze kliniek te begrijpen, willen we dienaangaande enkele basisteksten (her)lezen gecentreerd rond het thema ‘lichamelijkheid’. In het verlengde van vorig jaar starten we met een lectuur van Dolto: L’image inconsciente du corps. Ed. du Seuil, 1984.

Wanneer: 2de donderdag van de maand van 20.30 tot 22.30 /1ste bijeenkomst 8 september 2016.

Gezien het aantal deelnemers (zowel leden als niet-leden van de School) is de groep dit werkjaar gesloten.

Waar: Roosdaal ,Weverstraat 119b in 1761 Borchtlombeek.

Contact: J. De Groef ( johan.de.groef@telenet.be) 0475581516 of T. Geyskens (tomas.geyskens@gmail.com )   0495310852.

%d bloggers liken dit: